Neem contact op

Content maken is één van de grootste bezigheden van een online marketeer. Er zijn genoeg manieren om content toe te passen voor Linkbuilding. Gastbloggen is hier een mooi voorbeeld van. Alleen het zou apart zijn als ik hier weer over zou schrijven, terwijl ik hier al over heb geschreven. Ik zal manieren toelichten hoe u kunt linkbuilden, door gebruik te maken van content!

Wees de bron

Content strategie voor linkbuilding

De eerste content strategie voor linkbuilding noemen wij: Wees de Bron. Er zijn altijd sites in uw branche die erg populair zijn. Bij mij in de branche, is Frankwatching een populaire site. Tevens kan ik ook genieten van de nieuwsfeitjes van Emerce. Deze sites krijgen ongelofelijk veel backlinks. Verzamel als organisatie een lijst met allemaal bronnen, wat u voor uzelf kunt gebruiken.

Als u een lijst heeft samengesteld met die sites, stel dan een lijst op met onderwerpen waarvan u weet wat populair zijn binnen uw branche. Pak dan een onderwerp, stroop uw mouwen op en ga schrijven! Zorg voor unieke content en maak gebruik van meerdere bronnen. Hierdoor spreekt u direct uw doelgroep aan. Tevens heeft u unieke content en bent u de bron van informatie. Dit kan ontzettend veel backlinks opleveren, maar zorg er wel voor dat een artikel of blogpost makkelijk te delen is!

Woordenboek strategie

Wat ook voor veel verkeer en backlinks kan zorgen, is het woordenboek strategie. Het woordenboek strategie is dat bepaalde vakjargon of bepaalde termen worden uitgelegd/beschreven op een pagina. In elke branche zijn er bepaalde vakjargon of bepaalde termen die niet iedereen zal kennen. Daarom is er een kans voor, u om toe te lichten wat die termen precies zijn. Het klinkt heel simpel maar kan ook heel effectief zijn. Het kan zo zijn dat bloggers over die termen gaan schrijven en u als de bron zien! Misschien zelfs wel concurrenten of vakgenoten die met deze termen bezig zijn.

Het is een goed begin om backlinks te werven en tevens ook waardevolle informatie schenken aan uw bezoekers. Ook worden deze termen nog eens vaak gezocht in één van onze zoekmachines. Hierdoor komt nieuw publiek naar uw website en dit kan ook voor vele backlinks zorgen.

Content strategie voor linkbuilding (2)

Eerste Review

Als laatste content strategie voor linkbuilding, is een eerste review over iets schrijven. Er komt iets nieuws aan, binnen uw branche. Stel er zou een nieuwe Google komen. Dan zouden ik er gelijk iets over schrijven en zorgen dat ik als één van de eerste ben. Hierdoor zal ik gelijk in de spotlights komen en mijn pagina zal veel worden bezocht. Zorg er ook voor dat uw review wel anders is dan anderen, zorg dat u een eigen invalshoek hebt en wees uniek. Het is ontzettend vervelend als u opzoek bent naar een review en u komt telkens dezelfde structuur tegen.