Neem contact op

Social media biedt veel mogelijkheden voor organisaties. Toch is het voor sommige bedrijven nog zoeken naar de juiste strategie. Om de weg naar succes te vereenvoudigen worden er 5 tips gegeven voor succesvolle social media campagnes.

Middel- en klein bedrijven op social media

Uit onderzoek blijkt dat nog weinig kleine bedrijven zich begeven op social media. Slechts 35% van de kleine ondernemers gebruikt social media voor hun bedrijf. Kleine ondernemers weten vaak niet hoe ze tegen de grote merken moeten opboksen. Dit is zonde. Kleine ondernemers kunnen juist interessant zijn voor consumenten op social media. Voor consumenten is het interessant om te zien wat bedrijven uit de omgeving te bieden hebben. Mensen zijn namelijk opzoek naar activiteiten die om hen heen gebeuren.

Tips voor succesvolle social media campagnes

Er zijn een aantal factoren die goed scoren op social media. Hieronder vindt je een aantal tips die gemakkelijk en kosteloos ingezet kunnen worden op social media. De volgende factoren helpen je op weg naar een succesvolle campagne:

  • Gebruik humor en actualiteit: Humor en actualiteit zijn twee thema’s die veel likes, plusjes, shares en retweets opleveren. Inhaken op de actualiteit met een sprankje humor werkt! Het geheim is dat emoties mensen verbind;
  • Stel vragen aan fans: Door het stellen van vragen creëer je betrokkenheid. Mensen vinden het doorgaans leuk om hun mening te geven of vraagstukken op te lossen. Het stellen van gesloten vragen werkt drempelverlagend waardoor je meer antwoorden krijgt en meer betrokkenheid creëert.
  • Wees persoonlijk: Mensen vinden het leuk om te zien wie de mensen in het bedrijf zijn. Geef daarom bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen. Daarnaast werken aansprekende teksten en foto’s erg goed. Laat zien dat het bedrijf uit mensen bestaat en niet uit voorgeprogrammeerde robots!
  • Plaats foto’s en video’s: Uit diverse onderzoeken is gebleken dat foto’s en video’s hoger scoren qua interactie dan teksten en links. Het plaatsen van foto’s en video’s zorgt er dus voor dat je interactie creëert bij jouw fans.
  • Gebruik content van derden: Curatie is het gebruiken van andere bronnen op jouw social media pagina. Gebruik content die bij jouw bedrijf aansluit. Hergebruiken van content is helemaal niet erg wanneer de bron zichtbaar is. Bovendien bespaart het veel tijd!

Hulp nodig?

Deze tips helpen je op weg om met succes social media marketing in te zetten. Vind je het lastig om deze en andere tips in de praktijk uit te voeren? Neem dan vrijblijvend contact op met Internetiq. Voor vragen over social media of andere internet marketing diensten kunt u bellen naar 020 78 52 908 of het contactformulier invullen