Neem contact op

Link ruilen is één van de vele manieren om uw link profiel aan te scherpen. Op het internet wordt er niet heel positief op link ruilen gesproken. Ik begrijp waar dit vandaan komt. Link ruilen kan makkelijk gestraft worden door Google en kan zo uw website omlaag halen in de zoekresultaten. Daarom vind ik het belangrijk dat ik toelicht welke linkruil-opties er zijn. Ook zal ik mijn 'weervoorspelling' geven bij elke soorten link ruil mogelijkheden.

Link ruilen

U mag uiteraard deze infographic delen. Graag zelfs! 🙂 Vergeet dan niet te linken naar dit artikel voor meer uitleg!

Ab link ruilen

AB link ruil is de makkelijkste manier van ruilen die er is. Deze ruil is ook heel eenvoudig te traceren door Google. Dit werkt op deze manier.

Website A linkt naar website B en website B linkt naar website A.

Google ziet dit als een directe link ruil en dit zorgt voor een penalty. Ook worden deze links vaak tegelijkertijd geplaatst op beide websites. Dit maakt het makkelijk voor Google, om te laten zien dat er een AB-link ruil wordt toegepast.

ABC link ruilen

Dit wordt alweer ingewikkelder. Drie onderlinge websites linken naar elkaar toe zodat er een circletje ontstaat.

Website A linkt naar website B en website B linkt naar website C, vervolgens linkt C weer naar A.

Dit ziet er al wat complexer uit en wat moeilijker om te zien voor Google. Maar het wordt toch goed door Google gefilterd en hier zou u een 'penalty' voor kunnen krijgen. Dus ik adviseer u dit om niet te doen!

Slimme link ruilen

Het kan zo zijn dat u in bezit bent van heel veel websites. Dat kan heel gunstig zijn. Hiermee zou u een website kunnen benaderen die voor jou relevant is en dan kunt de eigenaar een link vanaf een van uw websites aanbieden. Dus als voorbeeld: Ik ben Jordi en werk voor een sport instantie en ik zou graag een linkje willen op een andere sport instantie. Ik vind de juiste persoon, persoon b, die dat wilt doen.  Alleen persoon b wilt een linkje bijvoorbeeld op een nieuwssite plaatsen, voor zijn nieuwssite. Plaats ik zijn link en hij mijn link.

Nu bent u niet direct aan het ruilen maar op een andere manier, waardoor jij een relevante link hebt en hij ook.

Linkjes aanschaffen

Eigenlijk nog makkelijker dan alle andere manieren van link ruilen. Het kan wel aardig wat kosten. Ik zou adviseren als u er geen tijd in wilt stoppen en u snapt hoe linkbuilding werkt, dan zou u dit kunnen doen. Zorg wel dat er geen maandelijks abonnement wordt aangeschaft. Maar een eenmalige bedrag betalen zou geen probleem moeten zijn! Let wel op, ook dit kan Google doorhebben. Pas dus op wanneer u zich in dit grijze gebied begeeft.

Forum beantwoorden

Als u graag mensen wilt helpen die met een vraag zitten, is dit ideaal. Stel ik bezit een website die over sporten gaat.  U vindt op een forum site een vraag over afvallen. En u kan iemand oprecht helpen met een vraag en dit toelichten met een link van uw site is dit ook een backlink! Belangrijk is wel dat er niet gespamd word, maar iemand oprecht helpen. Tevens moet u goed opletten of het forum links plaatst als een "follow" of "nofollow" link.

Samenvattend

Link ruilen heeft zo zijn positieve en negatieve kanten. AB of ABC link ruilen kunnen makkelijk bestraft worden door Google. Hierdoor kun je een penalty van Google krijgen. En dit leidt uiteindelijk tot een verlaging uit de zoekresultaten. In sommige gevallen gaat Google zelfs over tot het compleet verwijderen van een website uit de zoekresultaten. De beste manier van link ruilen is de slimme manier. Een vraag beantwoorden op forums is echt een leuke/creatieve manier om te linkbuilden. Linkjes aanschaffen heeft zo zijn positieve of negatieve kanten.

Hulp nodig bij linkbuilding? Of de infographic downloaden en hergebruiken?

Heeft u hulp nodig bij het link builden of link ruilen. Neem dan contact met ons op via onze nieuwe actie!

Er kan zeker gebruik van onze infographic worden gemaakt! Dat mag zeker, graag zelfs 🙂 Alleen vragen we wel een linkje terug naar onze website, zodat we Jordi een schouderklopje kunnen geven dat hij zijn werk aan de wereld verspreid!