Neem contact op

Wat is afbeeldingen Optimalisatie voor Google?

Bijna elke website maakt gebruik van afbeeldingen. Het plaatsen van afbeeldingen kan een onderdeel zijn van uw zoekmachine optimalisatie strategie. Zoekmachines zijn erg moeilijk in staat om de afbeeldingen te lezen. Google bijvoorbeeld kan geen onderscheid maken tussen een afbeelding met een fiets of een afbeelding met een auto. Toch is het mogelijk om zoekmachines als Google informatie te verschaffen over wat er op de afbeelding is weergegeven. Dit heeft twee belangrijke voordelen:
1. Algehele website optimalisatie wordt verbeterd
2. U kunt gevonden worden wanneer er in Google wordt gezocht naar afbeeldingen

Hoe gaan we ervoor zorgen dat zoekmachines onze afbeeldingen kunnen lezen?

Hieronder volgen enkele handige tips voor het optimaliseren van afbeeldingen. Door deze handelingen door te voeren verhoogt u de kans dat u wordt gevonden in zoekmachines op afbeeldingen:

Het plaatsen op een relevante pagina

Allereerst is het voor de optimalisatie van afbeeldingen van belang dat er naar de pagina wordt gekeken waarop de afbeelding wordt geplaatst. Wat is het onderwerp van de pagina en belangrijker nog, welke zoekwoorden bevat de pagina? En is de pagina geoptimaliseerd voor zoekmachines? Eenmaal uitgedokterd op welke zoekwoorden de pagina is geoptimaliseerd kunnen we verder naar de volgende stap.

Alt attribuut

Een alt attribuut is een korte tekst welke de afbeelding beschrijft. U kunt alt attributen herkennen wanneer u met een muis over een afbeelding gaat. Er verschijnt dan een tekst. Het is verstandig om doorgaans de alt attribuut niet langer te maken dan 40 tekens.

Laten we ervan uitgaan dat de pagina waarop de afbeelding wordt geplaatst over Gazelle herenfietsen gaat. De afbeelding waar u een alt attribuut achter wilt plaatsen is een Gazelle herenfiets van het type “Roadster” in de kleur blauw. Een mogelijk alt attribuut is dan; “Gazelle Herenfiets Roadster kleur Blauw’

Beschrijvende bestandsnaam

Een afbeelding wordt op een server opengeslagen onder een bepaalde bestandsnaam. Vaak worden afbeeldingen opgeslagen als foto1.jpeg. Maar hieruit wordt een zoekmachine niet veel wijzer. Het biedt de voorkeur om een beschrijvende naam aan een afbeelding mee te geven.

In het voorbeeld van de Gazelle herenfiets is het verstandig om de afbeelding een beschrijvende bestandsnaam te geven. Een goede naam voor de afbeelding uit het voorbeeld is bijvoorbeeld “gazelle-herenfiets-roadster-blauw.jpeg”.

Plaats een caption

Een caption is een tekst over of naast een afbeelding welke kan worden beschreven in de stylesheet van uw website. In het voorbeeld van de Gazzelle kunt u bijvoorbeeld de volgende caption gebruiken; “Gazelle Herenfiets Roadster blauw slechts € 599,-“

Nog enkele tips voor het optimaliseren van afbeeldingen

• Maak gebruik van .png, .jpeg of gif bestanden
• Ga niet overdreven veel keywords gebruiken in het alt attribuut, bestandsnaam of caption
• Plaats een afbeelding welke overeenkomt met de werkelijkheid
• Maak je afbeelding niet te klein

Internetiq en afbeelding optimalisatie

Internetiq is specialist op het gebied van optimaliseren van afbeeldingen. Wij hebben dit dan ook in onze zoekmachine marketing pakketten inbegrepen zitten. Wilt u meer informatie ontvangen neemt u dan contact met ons op.