Neem contact op
Over Ammonite Hotel

Ammonite Hotel heeft haar deuren geopend in oktober 2018. Gelegen aan de rand van Amsterdam-Zuid. Wat Ammonite speciaal maakt zit al verwerkt in de naam. Het hele hotel is ingericht met fossielen en mineralen van museum kwaliteit. Zo is elke verdieping anders ingericht en in het thema van een bepaalde fossiel of mineraal. Dit is volledig ontworpen door de bekende architect Roberto Meyer. Tevens is Ammonite ook het allereerste hotel die dit thema aanhoudt.

Uitdaging

Zoals zovelen hotels maakt Ammonite Hotel gebruik van booking-sites als Booking.com, Hotels.nl en Trivago.nl. Dit soort partijen worden Online Travel Agencies, ook wel OTA’s, genoemd. OTA’s zorgen voor een grote afname in het aantal kamers, omdat ze veel verkeer hebben. Echter ben je hierdoor als hotel ook afhankelijk van OTA’s om je hotel te vullen. Voor ons lag dus de uitdaging om deze afhankelijkheid te verminderen door direct ook aan de eigen kanalen te werken.

Oplossing

Wij zijn begonnen met het opzetten van Google Ads campagnes. Hierdoor wordt er naambekendheid vergroot en worden er inmiddels een aardige omzet gerealiseerd vanuit Google Ads. Verder denken wij actief mee hoe de website kan worden verbeterd qua opbouw en design en we voorzien het hotel van SEO-advies.

Resultaat

Na een paar maanden waren de resultaten al snel zichtbaar. Er is meer omzet via Google Ads en Google Search wat ervoor zorgt dat er minder geld kwijtraakt aan OTA’s. Tot vandaag is er een stijgende lijn te zien dat er steeds meer directe boekingen plaatsvinden.

 • Bedrijf

  Ammonite Hotel

 • Datum

  Sinds oktober 2018

 • Type campagne

  Google AdWords

 • Doel

  Minder afhankelijk van OTA’s

 • Website

  www.ammonite-hotel.com

Ik sta klaar om u alles over marketing te vertellen en al uw vragen te beantwoorden!

- Marco

Wat wilt u online bereiken?

Wilt u ook beginnen met adverteren in Google, maar weet u niet precies waar u moet beginnen?

Vraag nu gratis advies aan