Neem contact op
Over Madame Tussauds

Madame Tussauds, wie kent het niet? Denkt u aan Madame Tussauds, dan denkt u aan wassenbeelden! Dit alom bekende merk heeft verscheidende wassenbeeldenmusea over de gehele wereld. Sinds 2007 behoort het tot Merlin Entertainments Group, wat onder andere bekend is van The Dungeons, Sea Life en Legoland.
Bij Madame Tussauds staan meerdere replica’s in was op ware grootte van bekende en beroemde personen. Zo kun je in Amsterdam mixen met Tiësto, voetballen met Ronaldinho of koffie drinken met George Clooney.

Ieder jaar organiseert Merlin Entertainments een pitch waar verschillende bureaus aan kunnen participeren. In 2014 deden wij mee en werden geselecteerd als het nieuwe online marketing bureau voor de brands ‘Madame Tussauds’, ‘The Amsterdam Dungeons’ en ‘Sea Life’.

Probleem

Madame Tussauds wilde graag meer conversies en een verbeterde prijs per conversie. Bij de start van onze samenwerking bleek dat de tracking niet op orde was. Hierdoor werd niet alles goed gemeten en was het dus ook moeilijk vast te stellen waarom conversies zo duur waren.

Strategie

Beginnen bij het begin! Eerst heeft één van onze specialisten gekeken naar de tracking van alle verschillende kanalen. Als de tracking niet op orde is, dan valt er ook niet goed te adverteren! Terwijl de ene specialist zich ontfermde over de tracking, ging een campagne specialist aan de slag met de verschillende accounts van het bedrijf. Zodra de tracking correct was ingesteld kon er beter worden gemeten en werd er direct geoptimaliseerd.

Resultaat

Door het verbeteren van de tracking en het optimaliseren van alle campagnes zijn de kosten per conversie drastisch gedaald en worden er year over year meer conversies gerealiseerd. Door de goede resultaten én de prettige samenwerking tussen Internetiq en Madame Tussauds is deze samenwerking al meermaals achter elkaar verlengd, wat heeft geresulteerd in een jarenlange samenwerking.

Madame-Tussauds-Amsterdam-logo

 • Bedrijf

  Madame Tussauds (Merlin Entertainment)

 • Datum

  Sinds februari 2015

 • Type campagne

  Google Ads, Facebook Ads, Bing Ads

 • Doel

  Meer conversies tegen lagere kosten

 • Website

  www.madametussauds.com

Heeft u het gevoel dat uw campagnes beter kunnen presteren? Laten we een afspraak inplannen!

- Marco

Wat is uw business case?

Adverteert ook al enige tijd in Google of op Facebook, maar het resultaat is nog steeds niet naar wat u wilt?

Laat ons een quick scan maken!