Neem contact op

Wat is content optimalisatie?

Content optimalisatie is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Content optimalisatie is het optimaliseren van de inhoud van uw website. Hieronder vallen onder andere teksten, afbeeldingen en video's. Omdat er voorafgaand een de content optimalisatie een content analyse wordt uitgevoerd vergaart Internetiq antwoorden op de twee belangrijkste vragen:

- Hoe kunt u uw webteksten beter leesbaar maken voor bezoekers?
- Hoe kunt u de content op uw website zoekmachinevriendelijker maken?

Deze twee vragen spreken elkaar eigenlijk tegen. Want zo is het voor een bezoeker belangrijk om in een zo kort mogelijke content antwoord te krijgen op vragen, terwijl een zoekmachines graag uitgebreide content ziet.

Hoe gaan wij content optimalisatie aanpakken?

Allereerst is het van belang om het doel van de content vast te stellen. Wilt u informeren of wilt u de bezoekers aanzetten tot een bepaalde actie of wilt u beide realiseren?

Bij Internetiq gaan we er vanuit dat u de bezoekers wilt aanzetten tot een bepaalde actie. Wij combineren dan ook de twee bovenstaande vragen. Wij schrijven uitgebreide content op basis van zoekwoorden waardoor de zoekmachines en bezoekers veel waarde hechten aan de pagina’s. Wij schrijven deze content op een goed leesbaar niveau. Daarnaast zorgen wij ervoor dat er in de tekst genoeg “call to actions” zitten, waardoor de bezoeker wordt getriggerd een bepaalde actie uit te voeren.

Voorbeelden van "call-to-actions" zijn:

- Neem nu contact op
- Bekijk onze diensten
- Lees meer over

H1, H2, H3 Titel tags

Net als bij het schrijven van rapporten is het van belang de webpagina op te delen in hoofdstukken en paragrafen. Waarbij een hoofdstuk een H1 tag, een paragraaf een H2 tag en een subparagraaf een H3 tag krijgt. Hierdoor krijgen bezoeker en zoekmachine een duidelijk beeld van de pagina. Dit vergroot de leesbaarheid en de vindbaarheid van uw webpagina.

Wat doen wij nog meer voor het optimaliseren van content?

Naast bovengenoemde bekijkt Internetiq ook de keyword density, metatags, en titels welke bij uw content horen.

Enthousiast geraakt?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze zoekmachine marketing.