Neem contact op

Gastbloggen is niet heel ingewikkeld, het is gelukkig geen abracadabra. Alleen kost het veel moeite om dit te uit te voeren. Gastbloggen is een artikel schrijven op een andere website. In dit artikel moet je linken naar je eigen website. Het klinkt heel makkelijk, maar er moet goed worden nagedacht over hoe dit wordt uitgevoerd. In dit artikel lees je hoe je een start kan maken met gastbloggen.

Wat is uw doel?

Voordat je aan gastbloggen begint, is het belangrijk dat er een doel wordt gesteld. Als je al een doel voor ogen hebt richting de toekomst dan ben je goed op weg om goed te kunnen gastbloggen. Er zijn 3 doelen die gebonden zijn aan het gastbloggen:

#1 Je bent de autoriteit in uw vakgebied.

#2 Krijg goede traffic naar uw website, die geïnteresseerd zijn in uw vakgebied.

#3 Backlinks krijgen naar uw website.

Met de juiste content zou je al het bovenstaande kunnen toepassen. Als u #1 of #2  wilt toepassen, moet er een blog worden gevonden met een betrokken publiek. Als je voor #3 gaat, moet er worden gekeken of de blogsite sterk is. Dit kan uiteraard met tools worden gemeten, zoals SEO Moz of Majestic. Als u weet wat uw doelen zijn, weet u welk artikel u op welke blogpagina moet zetten.

Hoe moet je de gastblog sites vinden?

Als eerste moet er worden gekeken of het mogelijk is om artikelen te plaatsen. Ook moet er worden gekeken of het sites zijn die relevant zijn voor je branche. Dus als autobedrijf op een online marketing gastblog schrijven is niet heel relevant.  De volgende criteria zijn belangrijk om te weten of ze actief zijn en of dit de juiste blogsite is.

 • Het publiek dat op de gewenste blog site komt, moet uw content leuk vinden.
 • De content moet aansluiten bij je branche.
 • De blogs moeten actief zijn (Regelmatig berichten plaatsen op sociale media).
 • Blogs moeten zorgen voor interactie.

Als je beleg verkoopt, wilt u een blogsite vinden over broodjes, die bijvoorbeeld veel bezoekers trekt die bakkers zijn of ondernemers die een broodjeszaak hebben. Zij moeten het ook leuk vinden om te lezen over wat voor soort beleg ze kunnen gebruiken. Het beste scenario is dat ze ook nog betrokken zijn.

Gastblogs zoeken

Er zijn vele manieren om gastblogs te vinden. Maar laten we eerst met de makkelijkste beginnen. Door op Google naar gastblogs te zoeken. Vervang zoekwoord of keyword door uw gewenste zoekwoord.

 • Zoekwoord "plaats een gastblog";
 • Keyword"gastblog";
 • Zoekwoord "gastartikel schrijven";
 • Keyword "gastblog van"
 • Gastblog

Helaas is dit geen 100% garantie dat dit leidt naar een gastblog website, maar dit moet u wel op de goede weg helpen. Tevens is het ook een idee om op sociale media te gaan zoeken naar gastblogs. Twitter is een uitstekende manier om blogs te vinden. Probeer hier dan ook hetzelfde trucje te gebruiken.

Concurrentie backlinks

De concurrentie kan ook deze truc gebruiken, dus waarom niet kijken hoe zij het doen? Dit is mogelijk mocht u toegang hebben tot tools die kunnen kijken wat welke backlinks uw concurrenten hebben. Denk hierbij aan Majestic SEO & Moz tools. Dit zijn beide gemakkelijke tools die laten zien waar de concurrenten de links vandaan halen.

Weten waarover je gaat schrijven

Een artikel / blogpost is zo gemaakt uiteraard. U moet erachter komen wat de bezoekers leuk vinden om te lezen. Bekijk bijvoorbeeld welke blogs de meeste likes hebben.  Maar er moet ook rekening worden gehouden met de content zelf, zoals:

 • Op wat welk niveau zitten de lezers? Zijn het beginnende lezers (weten bijvoorbeeld niks over online marketing) of zijn het allemaal experts binnen hun vakgebied?
 • Welk type publiek komt er? Is het business to business of meer gericht naar consumenten toe?
 • Wat voor type content maken ze? Tutorials, schrijven ze heel natuurlijk of is er heel stapsgewijs geschreven?

 

Wel of niet doen?

Overall is het een hele sterke linkbuilding strategie. Er is echter één grote MAAR. Het kost veel tijd en energie. Tevens moet uw eigen website ook van goede content voorzien. Het kost zoveel energie, omdat er eerst een juiste gastblog website moet worden gevonden. Bekijk ook van deze sites wat de scores zijn! Ten tweede, analyseer de posts die er al zijn geschreven. Ten slotte, schrijf uw artikel! Dit kan ontzettend goed uitpakken en veel traffic naar uw website genereren. Daarnaast kan je ook nog eens sterke links naar uw website krijgen.

Dus DOEN!

Uw linkprofiel verbeteren?

Vraag de gratis linkbuilding scan aan en laat onze experts er naar kijken!