Neem contact op

Wat is Google Analytics?

Analytics is een meetprogramma van Google waarmee zeer uitgebreide statistieken van een website kunnen worden achterhaald.

Waarom Google Analytics?

Meten is weten! Aan elke succesvolle zoekmachine marketing website liggen diepgaande statistieken ten grondslag. De echte internet marketing specialisten kunnen niet zonder. Middels Google Analytics kan men relevante informatie achterhalen over het gedrag van bezoekers op een website en de manier waarop gebruikers een website hebben gevonden.

Door gebruik te maken van de gratis Analytics Javascript code krijgt men de beschikking over een krachtig meetinstrument die meer inzicht verschaft in het gebruik van een website. Door het meten van gebruikersgedrag is het uiteindelijk een stuk makkelijker de bezoeker te begrijpen en op zijn wensen in te spelen. Naast het lezen van statistieken is Google Analytics daarom ook een uitermate geschikt hulpmiddel bij het verbeteren van een website. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een website waarop bezoekers een product kunnen kopen en hierbij meerdere stappen moeten doorlopen tijdens het bestelproces. Met Google Analytics kan men precies meten welke stappen bezoekers hebben doorlopen en bij welke stap bezoekers bijvoorbeeld afhaken.

Internetiq en Analytics

Als rasechte zoekmachine optimalisatie specialisten maken graag gebruik van Google Analytics. Om zeker te zijn dat wij zoveel mogelijk informatie over het gebruikersgedrag op uw website verkrijgen teneinde uw website beter te kunnen optimaliseren bieden wij Analytics standaard aan. In al onze zoekmachine marketing pakketten zit namelijk standaard Analytics implementatie inbegrepen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u een andere vraag, neem dan eens contact op!