Neem contact op

Google plus stopt!

Op 2 April 2019 is de stekker van dit sociale platform eruit getrokken. Vorige maand waren er al beperkingen en ook binnen de app werden de mogelijkheden steeds minder. Het sociale platform werd in Juni 2011 uit de grond gestampt. Tevens was deze dienst alleen toegankelijk voor de mensen die een uitnodiging hebben ontvangen.  Dit sociale media platform wilde de strijd aangaan met Twitter en Facebook. In 2011 was het al de vierde poging om het sociale media platform uit te breiden naar een van de grootste van de wereld. Helaas heeft het nooit het succes opgeleverd, waar ze op hadden gehoopt.

Waarom ging het mis?

Toen het platform ontstond ging het eigenlijk mis. Als bedrijf is het belangrijk dat er altijd één naam naar de buitenwereld moet worden gecommuniceerd.  Was het nou Google Plus? Of was het Google+? Nee het is G+!? Dit werkte niet in het voordeel van Google zelf. Na deze fout hebben ze nog een grote fout gemaakt. Hierdoor deden ze zichzelf de das om.

Grote data lek

Van ruim 500.000 gebruikers zijn de gegevens op straat beland. Google heeft dit heel lang stil gehouden. Alle Sociale media platformen hebben altijd onder een vergrootglas gelegen. Dit komt ook door Facebook. Zij hebben ook een hele grote data lek gehad. Dit ging om tientallen miljoen gebruikers. Het gerucht ging rond dat Nederlandse gebruikers hier niet het dupe van waren.

De vorige lek was niks vergeleken de lek die in eind 2018 plaats vond. Ruim 52,5 miljoen gebruikers waren dit keer getroffen. Hierdoor ging ze eerder stoppen dan dat er daadwerkelijk gepland. Eerst zou het sociale media platform in Augustus 2019 gaan stoppen. Maar het werd toch tijd om al eerder de stekker eruit te trekken.

 

Leak

Belangrijke data omtrent Google+

Bij bepaalde data was te zien waarbij, ze langzamerhand de stekker van het Sociale platform eruit gingen trekken. Dit opgesomd op een rijtje.

4 Februari 2019

Ik weet het, dit is al geweest. Maar vanaf die data wat het niet meer mogelijk om een Google+ profiel aan te maken. Ook geen pagina’s, events en community ’s. Ook is het niet meer mogelijk om te reageren onder een blogpost.

Start maart 2019

Dit klopt ook, ik ben een maand te laat. Maar goed. Destijds hadden ze de optie aangeboden om de gegevens van het profiel te kunnen downloaden. Een ook konden er berichten uit openbare community ‘s worden gedownload.

Deze week / komende weken

Deze week worden langzamerhand alle pagina’s verwijderd. Dit zal even duren voordat Google dit allemaal heeft gedaan. Ook worden de inlogknoppen van het sociale platform wordt vervangen door het bekende logo van Google zelf.