Neem contact op

Helaas gebeurt het elke organisatie, links die met een slechte trustflow naar uw website toe linken. Dit gaat helaas wel ten koste van uw website. Maar hoe moet dit worden achterhaald of opgelost? In dit artikel wordt er beschreven hoe dit achterhaald en opgelost kan worden. Tevens is er ook een andere manier om kapotte links repareren, dit wordt verder toegelicht.

Kapotte links naar/op uw website blokkeren

Bedrijven richten zich voornamelijk op nieuwe links, alleen vergeten ze soms dat er ook slechte links naar de website komen. Uiteraard is dit niet gewenst. Het is handig dat u zowel intern als extern kijkt. Hiermee wil ik zeggen dat er intern (uw eigen website) linkjes zijn die nergens naar toe leiden. Dit klinkt misschien gek, maar er worden soms pagina’s verwijdert van andere websites. Heeft u een artikel die er naar toe verwijst, dan leidt die link dus nergens naar. Met extern bedoel ik dat er andere websites linken naar jou websites, backlinks dus.

Interne link checker

Oudere artikelen zullen naar andere website / pagina's linken die misschien helemaal niet meer bestaan. Dit is uiteraard niet gewenst. Om dit te kunnen controleren is er een mooie tool, namelijk de broken link checker. Hiermee kunt u gemakkelijk zien welke kapotte links er zijn binnen uw website. Zorg ervoor dat deze links worden gerepareerd en weer verwijzen naar een andere pagina.

Back link checker

Via vele tools kan er worden gekeken, welke backlinks er naar uw website komen. U kunt gebruik maken van Majestic, Google Analytics of Google Search Console. Met deze tools kunt u zien welke links er naar uw website leiden. Ook bij deze links kunt u weer controleren of ze sterk genoeg zijn in Majestic.

Websites blokkeren

Vervolgens is het zaak om de gevonden kapotte links te repareren. Interne links kunt u simpel gezegd naar een andere pagina linken, dit is een kwestie van een nieuwe URL's toevoegen. Externe links repareren is weer een ander verhaal. Via Google Search Console kunt u deze links uitsluiten. Houd nauwlettend in de gaten of dit effect heeft op uw Trust Flow. Als u linkjes uitsluit, zal uw Citation Flow uiteraard gaan dalen. Dit komt omdat uw minder links naar uw website krijgt.

Andere manier van kapotte links repareren

Deze manier kost meer tijd en vergt ook een beetje geluk. Tevens is dit wel een van de betere manieren om te linkbuilden. Open een van uw SEO tools en kopieer daar de URL van een sterke website in binnen de gewenste branche die u wilt. Liever wel een informatieve site en geen commerciële site. Onderzoek of deze website kapotte links heeft. Elke grote website bevat kapotte links die nergens naar toe leiden. Bijvoorbeeld een artikel dat wordt geschreven wat over link ruilen gaat. Alleen in dat artikel staat een link die nergens naar toe gaat. Ik zou deze website kunnen benaderen en vragen of hij naar mij zou kunnen linken! Zo heeft die website weer een kapotte link gerepareerd en heb ik weer een link naar een artikel! Een win-win situatie dus.

Mocht u een kapotte link vinden, maar u heeft daar geen artikel over, schrijf er dan zelf één! Hierdoor blijft uw blog actueel en zorgt u dat uw website levendig blijft, mocht die persoon toch liever niet naar u willen linken.

Hoe ziet mijn linkprofiel er uit?

Wilt u weten hoe uw linkprofiel in elkaar steekt? Doet u het goed of kan het nog beter? Neem contact op en krijg inzicht in uw profiel!