Neem contact op

Wat is Linkbuilding?

Wilt u dat uw website bovenaan de zoek linkbuilresultaten van zoekmachines staat? Dan is linkbuilding essentieel voor uw online marketing campagne. Alleen goed gelinkte websites eindigen in de top van de belangrijkste zoekmachines. Als er geen links naar uw pagina’s verwijzen worden ze niet gevonden. Zelfs wanneer u de beste informatie op uw website heeft. Met behulp van de meest recente linkbuilding strategieën zorgen wij dat uw site in de top van de belangrijke zoekmachines staat. Wij hebben linkbuilding toegevoegd aan onze zoekmachine marketing pakketten.

Linkbuilding en zoekresultaten

Zoekmachines selecteren websites onder andere op de opbouw, de inhoud en backlinks(linkbuilding). De zwaarte van elke factor verandert voortdurend. Zoekmachines verbeteren constant hun resultaten. Met links stellen zoekmachines het gezag, de integriteit en het onderwerp van uw site vast. Backlinks worden op verschillende manieren gewaardeerd. Elke link zorgt voor een verbinding naar uw website. Meer verbindingen zorgen voor een sterkere positie van uw site.

Niet alle links tellen echter even zwaar. Een link van een belangrijke site telt zwaarder dan een link van een gewone site. Het is dus goed om aan linkbuilding te doen op autoritaire sites. Maar let wel op dat de links gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw website. Bepaalde links kunnen namelijk de positie van uw site naar beneden halen. Kwalitatief goede links zijn dus erg belangrijk.

Hoe komt uw aan de juiste links?

Zonder de juiste manier van linkbuilding bereikt u geen hoge positie in de zoekresultaten. Relevante links zijn links die onderwerp gerelateerd zijn en ook werkelijk van belang zijn voor de bezoeker. Het is belangrijk om voortdurend op zoek te zijn naar de beste links. Links die van invloed zijn op uw positie in de zoekresultaten (zoekmachine optimalisatie). En zo voor meer bezoekers op uw site zorgen. U kunt op verschillende manieren aan linkbuilding doen:

Links kopen of vragen. Het is niet verstandig om links te kopen. Links onder het kopje ‘gesponsorde links’ tellen meestal niet mee voor de zoekmachines. U kunt wel aan bestaande relaties (partners, klanten, brancheorganisaties) vragen of zij een link willen plaatsen. Let hierbij op dat u niet te veel links terug plaatst. Linkruil wordt door de meeste zoekmachines niet gewaardeerd.

Zorgen voor linkwaardige inhoud op uw website. Als de inhoud van een pagina sterk aan het onderwerp gerelateerd is zult u een waardevolle link hebben.
Schrijven van artikelen op andere websites met een link naar uw eigen site.
Gebruik maken van linkbuilding tools. Met een linkbuilding tool kunt u websites zoeken waar u links naar uw website kunt aanmelden. Meestal leveren ze niet meer op dan wat startpagina’s. Dit zijn niet de meest waardevolle links.

Linkbuilding rapport

Een linkbuilding report is gebaseerd op bepaalde zoekwoorden. Het rapport geeft aan welke positie uw website in de zoekresultaten heeft. Daarnaast krijgt u een overzicht van de resultaten van concurrerende websites. Hiermee kunt u uw linkprofiel vergelijken met die van de concurrentie.

Linkbuilding strategie

Hieronder volgen de 4 stappen voor een succesvolle linkbuilding strategie:

1. Linkbuilding begint met het analyseren van de beginsituatie. Kijk naar uw huidige relaties. Bepaal de doelgroep die u wilt bereiken. Het is belangrijk dat de inhoud van uw site goed is. Mogelijke links naar uw site kunnen ook komen van partners of van doelgroepsites.

2. Vervolgens stelt u een lijst op van woorden waar u mee wilt scoren. Algemene vaak gezochte zoektermen zijn van belang voor grote merken. Voor een kleine webshop zijn juist specifieke zoektermen van belang. Bij het bepalen van een keyword analyse helpen statistieken. Die laten zien welke termen van belang zijn.

3. Kijk naar wat er al goed gaat. Staat uw website al bovenaan met een bepaalde zoekterm? Ga dan op zoek naar meer zoektermen die uw positie kunnen versterken. U kunt de prioriteitenvolgorde van de zoektermen bepalen aan de hand van conversie- en verkeergegevens en behaalde rankings in bijvoorbeeld Google.

4. Breng uw huidige linkprofiel in kaart. Zo komt u erachter of bepaalde links uw positie omlaag halen. Dat kunnen links met een ban of links van een gerelateerde site zijn. Loop ook de lijst URL’s door. Kijk of er links tussen zitten die er niet horen. Een domein heeft een ban als er geen pagina’s geïndexeerd zijn. Haal die link van het domein af. Veel links van hetzelfde IP-adres kunnen de linkwaarde omlaag halen. Het loont niet om meer startpagina-links te nemen als u er al een aantal hebt. Ook een linkprofiel met veel niet-gerelateerde links kan uw positie negatief beïnvloeden. Een linkprofiel met veel links van lage PageRank sites kan wijzen op te veel slechte links.

Hoe kan internetiq u helpen bij uw linkbuilding strategie?

Internetiq maakt gebruik van professionele linkbuilding tools om uw linkbuilding campagne tot een succes te brengen. Wij weten precies welke links van belang zijn om uw website een hogere positie te geven in zoekmachines.

Enthousiast geraakt?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze link management.