Neem contact op

Zoekmachines bepalen aan de hand van de inhoud (content) van een webpagina op welke zoekwoorden een bepaalde pagina gevonden moet worden. Het is daarom van belang dat elke afzonderlijke pagina op uw website aan een specifiek onderwerp is gewijd en dat zoekmachines dit kunnen vaststellen.

Wat zijn metatags?

Metatags zijn kleine stukjes code op uw website die aangeven aan welk onderwerp een webpagina is gewijd. Daarnaast is het mogelijk om met behulp verschillende tags de zoekmachines te informeren over o.a. welke pagina’s of secties van uw website in de zoekresultaten moeten worden opgenomen en welke paden de zoekmachines hierbij moeten volgen. De belangrijkste metatags zijn:

  • De titel tag
  • Description tag
  • Keyword tag
  • Robots tag

De meta titel tag. Wat is dat precies en waarom is het belangrijk?

De meta titel tag is de tag die, zoals de naam al zegt, een titel aan een bepaalde pagina geeft. Zie elke pagina als een aparte boek of een hoofdstuk uit een boek. De titel dient om aan te geven wat het onderwerp van een pagina is. De titel van een pagina is voor zoekmachines een hulpmiddel om te bepalen waar een pagina over gaat. Bij het toewijzen van titels aan pagina is het van belang rekening te houden met de volgende zoekmachine optimalisatie technieken:

  • Unieke titels
  • Titel moet in overeenstemming zijn met content
  • Zoekwoorden

Internetiq en metatag optimalisatie

Het optimaliseren van uw metatags is een belangrijke factor voor de ranking in Google. Om die reden zit metatag (titel) optimalisatie standaard inbegrepen in al onze zoekmachine marketing pakketten. Door een optimale invulling aan iedere pagina zorgen wij ervoor dat uw website beter gevonden wordt!

Neem vrijblijvend contact met een van onze specialisten op voor meer informatie met betrekking tot zoekmachine optimalisatie en het meta titel optimalisatie.