Neem contact op

Visueel is fijner om te zien dan alleen maar tekst, tekst en nog eens tekst op het internet(ik hoop dat jullie met me eens zijn). Ook door visuele content kan er worden gelinkbuild. Hoe dan vraagt u zich af? Fijn dat u er over begint. Vandaag heb ik 3 linkbuilding strategieën wat u kunt toepassen voor uw eigen website!

Visuele Content maken voor Linkbuilding

Infographic

In één oogopslag de boodschap te laten overbrengen is precies wat de bedoeling is van een Infographic. Ten tweede zorgt het ook voor een levendige pagina, dit zorgt ervoor dat de bezoeker ook langer op de pagina blijft. Visuele content inzetten is zowel goed voor de bezoeker als voor de content maker zelf.  Hierdoor moet de content maker goed nadenken over zijn content en hoe hij zo compact mogelijk zijn boodschap kan overbrengen.

Het grote voordeel van het maken van Infographic is dat ze heel makkelijk te delen zijn op het sociale media. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Twitter of Pintererst. Tekstuele content wordt minder snel gedeeld dan content origineel is.

Langdurige acquisitie

Het is een oude linkbuilding techniek wat in de loop van de tijd verwaterd is. Er gaat iets ontzettend groots gebeuren in de online marketing wereld, maar wat zegt Google hierover? Pak hier dan een quote van en maak hier een afbeelding van. En plaats hier extra informatie bij onder de afbeelding. Hierdoor weet Google (de zoekmachine) waar het over gaat.

Eigen afbeelding gebruikt

Het kan zo zijn dat u een eigen afbeelding heb gebruikt voor een artikel. Soms kopiëren mensen, zonder na te denken deze afbeelding en plaatsen het vervolgens op hun eigen website. Dit is dus een kans voor een backlink. Bericht deze organisatie en vraag een link naar het artikel waar die vandaan komt. Controleer uiteraard wel of het een goede website is op Majestic, anders kunt u later deze link weer blokkeren.