Neem contact op

Linkbuilden

Linkbuilding is een van de vele manieren om je website hoger in Google te krijgen. Alleen wordt dit helaas vaak over het hoofd gezien. De meesten zijn bezig met homepage optimalisatie en vergeten daarbij linkbuliding. Om deze reden besteden wij een paar weken lang aandacht aan het schrijven over linkbuilding.

De volgende onderwerpen komen van pas!

Hoe ziet mijn link profiel er uit?

Bent u benieuwd hoe uw link profiel er uit ziet?

Waarom beginnen aan linkbuilding

Waarom beginnen aan linkbuilding?

Zoals ik al had gezegd is dit de vergeten SEO strategie. Linkbuilding kan zorgen voor de laatste boost die je website nodig heeft om goed te scoren.  Meestal is de website zodanig geoptimaliseerd dat het lijkt dat er niks meer verbeterd kan worden. Dit is echter een misvatting. Aan alles valt wat te schroeven. Dus ik zou graag de laatste SEO truc weer in leven willen schoppen. Deze techniek zorgt uiteindelijk dat er meer verkeer naar je website gaat. Tevens word je beter gevonden in Google. En meer bezoekers leidt uiteindelijk tot meer conversies.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilen is het actief inzamelen van links van andere websites die linken naar jouw eigen website. De links zou je kunnen zien als stemmen. Google ziet de hoeveelheid stemmen die naar je website leiden. Google vindt grotere stemmen (grote / bekende website) relevanter dan stemmen van kleinere websites. Zo wordt er geprobeerd om een goed linkprofiel te creëren. Tevens moet er ook gekeken worden naar de relevantie van de link die naar uw website leidt. Het is bijvoorbeeld gek als wij als online marketingbureau linken naar een kinderdagopvang. Probeer zo veel mogelijk relevante links naar je eigen website(s) te laten linken.

Soorten linkbuilding

Het linkbuilden is niet alleen maar linkjes ruilen naar andere websites. Er zijn nog veel meer manieren om te linkbuilden. Op dit moment zijn dit naar mijn mening de meest populaire linkbuild strategieën.

  • Linkruilen
  • Gast bloggen / zelf bloggen
  • Kapotte links repareren
  • Unieke content schrijven
  • Visuele content maken.

Deze worden in de komende weken gepost.

Linkbuilding termen

In de linkbuilding branche worden er veel termen gebruikt. De termen komen van twee leveranciers. MOZ en Majestic. Deze 4 termen kom je overal tegen als je aan het linkbuilden bent.

Domain Authority / Domein Autoriteit

De domein autoriteit is een rapport cijfer van je gehele website. Deze waarde ligt tussen de 1 en de 100. 1 is heel slecht en 100 is perfect. De score laat zijn hoe SEO technisch je website is ingericht. Je linkprofiel bepaalt voor een deel je score. Tevens kan je linkprofiel dit cijfer een enorme boost geven.

Page Authority / Pagina Autoriteit

Dit werkt precies hetzelfde als de domein autoriteit. Alleen dit geldt alleen voor elke individuele pagina.

Majestic scores

Citation Flow

Citation Flow is een maateenheid die voorspelt wat voor invloed een URL heeft van een webpagina. Deze score is deels gebaseerd op de hoeveel links naar de URL leiden. Hoe meer links naar de website leiden, hoe hoger de Citation Flow wordt. De score wordt hoger (van je eigen website) als je URL's linkt met een hoge Citation flow, dan URL's met een lagere score.

Trust Flow

Trust Flow is een maateenheid op een schaal 1 t/m 100, wat voorspelt hoe betrouwbaar een URL is.  Hoe hoger het aantal betrouwbare links naar de website leiden, hoe hoger je Trust Flow zal zijn.

Kort samengevat

Linkbuilding is niet zo 1,2 en 3 gedaan. Er moet goed worden nagedacht wat voor soort links er op je website komen en wat voor score ze hebben. Daarnaast heeft u liever één goede link dan vijf gemiddelde links. Het is een puzzel die moeilijk te maken is. Tevens wel een leuke klus dat zorgvuldig aangepakt moet worden. Als er goed wordt gelinkbuild kan dit een enorme boost geven aan de gewenste website.

Landelijke opschoondag

Hoe ziet mijn link profiel eruit?

De komende maand hebben wij een actie rondom de landelijke opschoondag. Daar kunt u aanvragen hoe uw link profiel eruit ziet en ja we kunnen hem ook opschonen!