Neem contact op

Alle zoekmachine marketing onderdelen richten zich op het aantrekken van zoveel mogelijk relevante bezoekers. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. Met behulp van zoekmachine optimalisatie krijgt uw website hogere posities in de organische zoekresultaten van zoekmachines.

Organische zoekresultaten zijn de posities die aan de linkerkant van een zoekmachine worden weergegeven. Dus alle resultaten zonder de gesponsorde koppelingen en Google Maps. Doordat u hogere posities verkrijgt krijgt u automatische meer bezoekers. Daarnaast kunt u hiermee relevantere bezoekers naar uw website leiden.

Wat heb ik er aan?

Met zoekmachine optimalisatie zorgt u voor meer online rendement en bereikt u meer klanten. Uw website wordt sneller gevonden. Het is een relatief goedkope manier om zo veel mogelijke klanten naar uw website te trekken. De kosten zijn lager dan bij zoekmachine adverteren (bij bijvoorbeeld Google Adwords). Als u zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren gezamenlijk inzet versterken ze elkaar. Zo behaalt u het optimale resultaat met zoekmachine marketing.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Met zoekmachine optimalisatie wordt vooral de technische kant van uw website en linkbuilding belicht. Om een website te optimaliseren moeten de volgende gebieden in eerste instantie geanalyseerd worden:

-Factoren op uw website: structuur, inhoud en techniek
-Externe backlinks (linkbuilding)
-Zoekwoorden: relevante trefwoorden, zoekvolume en hoeveelheid
-Concurrerende websites

De beste manier om uw website te optimaliseren is zorgen voor een goede inhoud met een goede technische structuur. Zorg ervoor dat de juiste trefwoorden in de domeinnaam, de titel en de heading tags staan. Bepaalde tags wegen zwaarder dan andere. Aan tekst tussen tags wordt meer waarde toegekend dan aan tekst tussen paragraaf tags. Zoekmachines selecteren websites onder andere op de opbouw, de inhoud (trefwoord dichtheid) en backlinks. De zwaarte van elke factor verandert voortdurend. Zoekmachines verbeteren constant hun resultaten. Dit om de beste inhoud voor de gebruikers te vinden. De inhoud van uw website is dus van essentieel belang. In de SEO starter Guide van Google staan tips en richtlijnen beschreven.

Zoekmachine optimalisatie is een voortdurend proces. Als uw website in de top resultaten staat kunt u niet achterover leunen. Om uw positie te behouden is het van belang om continu de ontwikkelingen en de concurrentie bij te houden.

Hoe snel wordt het zichtbaar?

De resultaten worden zichtbaar na een maand of twee. Zoekmachines werken namelijk met zoekrobots die het internet afstruinen en veranderingen aan websites opmerken. Deze verandering aan websites worden doorgegeven aan de zoekmachine. Deze verwerkt de verandering in zijn database die vervolgens een rapportcijfer hangt aan de website. Met dit rapportcijfer worden de posities in de organische zoekresultaten bepaald. Dit proces duurt afhankelijk van de sterkte van de website maximaal twee maanden.

Voor wie is zoekmachine optimalisatie geschikt?

Zoekmachine optimalisatie is geschikt voor bedrijven of organisaties die baat hebben bij hoge posities in zoekmachines. Deze bedrijven of organisaties moeten de nut van inzien van meer bezoekers, verkopen, lead aanvragen of hogere naamsbekendheid.

Wat kost het?

 

De kosten zijn compleet afhankelijk van de huidige situatie en de gewenste situatie. Wanneer u bijvoorbeeld op 1 zoekwoord hoog wilt scoren zal dit aanzienlijk minder kosten dan op 20 zoekwoorden. Bij Internetiq hebben wij de kosten voor zoekmachine optimalisatie geïntegreerd in zoekmachine marketing pakketten.Hierdoor weet u dus altijd wat u betaalt.

Probeer zoekmachines niet te beïnvloeden met illegale methoden

U kunt proberen om zoekmachines te beïnvloeden met bepaalde methoden. Zo worden trefwoorden in dezelfde kleur als de achtergrondkleur van de website gezet. Bezoekers zien ze niet, maar zoekmachines herkennen ze wel. Deze methoden werken meestal maar voor korte tijd. Zoekmachines ontwikkelen voortdurend methoden om deze trucs tegen te gaan. Zoekmachines treden hard op tegen deze technieken. Mocht uw site gebruik maken van een dergelijke methode zal hij genegeerd worden. Uw website kan zelfs helemaal uit de zoekresultaten verwijderd worden.

Waarom kiezen voor zoekmachine optimalisatie bij Internetiq?

Bij Internetiq werken wij met een team van zoekmachine optimalisatie specialisten. Wij doen dit al geruime tijd en hebben dan ook de nodige expertise op dit gebied vergaard. Daarnaast kiest u bij Internetiq voor een totaaloplossing. Wij hebben gestandaardiseerde zoekmachine marketing pakketten samengesteld waardoor alle facetten van zoekmachine marketing worden belicht.

Wilt u meer informatie over zoekmachine optimalisatie neemt u dan contact met ons op.