Neem contact op

Voor zoekmachine optimalisatie (SEO) is website structuur optimalisatie van groot belang. Het kan worden vergeleken met de fundering van een woonhuis. Immers alle andere zoekmachine optimalisatie werkzaamheden komen na de website structuur.

Internetiq optimaliseert de volgende onderdelen van uw website nadat wij een analyse van techniek hebben uitgevoerd:

Markup en Cascading stylesheets

Vandaag de dag is het van belang dat een website een correct opgebouwde Hypertext Markup Language (HTML) en Cascading stylesheets (CSS) opbouw kent. Met de HTML en CSS wordt het uiterlijk en innerlijk van een website bepaald. Zoekmachines hechten waarde aan foutloze programmering van deze onderdelen.

Met behulp van de volgende tool kunt u analyseren of uw website fouten bevat: www.w3.org

Zoekmachine vriendelijke URL’s

 

Omdat u wilt dat een webpagina van uw website goed kan worden geïnterpreteerd door zoekmachines is het van belang dat u gebruikt maakt van zoekmachine vriendelijke url’s. Zoekmachine vriendelijke url’s bevatten relevante zoekwoorden van de desbetreffende pagina. Een zoekmachine vriendelijke URL ziet er als volgt uit: www.uwdomeinnaam.nl/zoekwoord1-zoekwoord2/

Directory structuur

De directory structuur behoort eigenlijk aan de basis te liggen van het ontwikkelen van een website. Een directory is een map binnen de website. Een voorbeeld van een directory ziet er als volgt uit: www.udomeinnaam.nl/directory/pagina/. Het is van belang om de directories per onderwerp in te delen. Als u bijvoorbeeld een fietsenwinkel heeft kunt u directories aanmaken als damesfietsen herenfietsen en kinderfietsen. In elke directory kunt u dan uw fietsen aanbieden.

Hieronder volgen enkele voorbeelden:

www.fietsenwinkel.nl/damesfietsen/batavus
www.fietsenwinkel.nl/herenfietsen/sparta
www.fietsenwinkel.nl/kinderfietsen/gazelle

Door dit te doen krijgt uw website een hiërarchische structuur. Een hiërarchische website structuur heeft een positief effect op zowel bezoeker als zoekmachines.

Interne linkstructuur

Bij een goede website structuur worden alle pagina’s van een websites bereikt d.m.v. een interne linkstructuur. Interne links zorgen er namelijk voor dat bezoekers en zoekmachines door uw website kunnen navigeren. Een goed voorbeeld van interne links is een bijvoorbeeld een website menu.

Internetiq optimaliseert uw website structuur in zoekmachine marketing pakketten. Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neemt u dan contact met ons op.