Neem contact op

Wat zijn XML Sitemap Updates?

Voor een goede indexering van uw website plaatst Internetiq een XML sitemap. Een sitemap kan worden vergeleken met een routekaart. Het is als het ware een routekaart bedoeld voor zoekmachines en internetgebruikers. Een sitemap is een overzicht van alle pagina’s van uw website. Een bezoeker of zoekmachine weet door de sitemap te bekijken welke pagina’s er te vinden zijn. Een sitemap is erg handig om niet geïndexeerde pagina’s van uw website te laten indexeren door zoekmachines.

Soorten sitemaps

Er zijn twee soorten sitemaps, een HTML sitemap en een XML sitemap. De HTML sitemap is handig voor bezoekers die de weg kwijt zijn op uw website. Een XML sitemap is een sitemap die wordt doorgegeven aan zoekmachines om alle pagina’s te laten indexeren.

XML Sitemap

Internetiq maakt voor al haar klanten een XML sitemap aan. Deze wordt doorgegeven aan zoekmachines als Bing, Yahoo en Google. Hierdoor weten deze zoekmachines welke pagina’s er beschikbaar zijn op de website.

Sitemap Tool

Een handige tool welke gebruikt kan worden voor het aanmaken van XML sitemaps is te vinden op de website www.xml-sitemaps.com. U voert simpelweg uw domeinnaam in en de tool doet het werk.

Sitemap Updates

Aangezien we met zoekmachine optimalisatie continu bezig zijn om de prestaties van een website te verhogen, worden er ook steeds nieuwe pagina’s aangemaakt. Ook deze pagina’s moeten worden verwerkt in de XML sitemap. Vandaar dat we steeds bij het aanmaken van nieuwe pagina’s ook de sitemap updaten. We lichten dus zoekmachines in dat er een nieuwe pagina is bijgekomen en vragen of zij deze willen indexeren.

Controle url’s website

Bij het aanmaken van een XML sitemap controleren we altijd de url’s. Een voordeel hiervan is dat we pagina’s die niet meer bestaan kunnen detecteren. Er staat waarschijnlijk ergens op de website een link naar een dode pagina. Deze link sporen we op en passen we aan naar de nieuwe situatie. We maken wederom een sitemap aan en controleren opnieuw.
Wilt u meer informatie over onze zoekmachine marketing diensten? Neemt u dan contact met ons op.