Neem contact op

Wanneer u meer rendement uit uw website wilt halen is zoekmachine adverteren een effectieve en snelle mogelijkheid. Met zoekmachine adverteren verschijnt uw advertentie bij relevante zoekopdrachten. Meestal staan de gesponsorde zoekresultaten boven de organische zoekresultaten. Zoekmachine adverteren versterkt uw zoekmachine marketing campagne. Het is een sterk marketingmiddel dat zorgt voor relevante bezoekers op uw website. U bereikt klanten als zij op zoek zijn naar uw product of dienst.

In het kort

Zoekmachine adverteren wordt ook wel Search Engine Advertising (SEA) genoemd. Uw advertentie verschijnt bij zoekresultaten op bepaalde zoekwoorden. U betaalt alleen voor de zoekmachine gebruikers die op uw advertentie klikken. De advertentie leidt naar uw website.

Hoe werkt adverteren in zoekmachines?

Internetgebruikers maken veelal gebruik van zoekmachines bij het zoeken naar producten, diensten of overige informatie. Nederlanders maken vaak gebruik van Google. De zoekmachines verwerken de zoekterm en geven een zo relevant mogelijk antwoord als resultaat. Dit resultaat is een lijst met websites die relevant zijn aan de zoekterm. De uitvoer van deze lijst bestaat uit twee delen, namelijk de organische zoekresultaten en de zoekmachine advertenties. De zoekmachines advertenties zijn in Google te vinden aan de boven en onderkant van de resultatenpagina.

De adverteerder

Een adverteerder in zoekmachines stelt een lijst van zoekwoorden samen waarop zij willen dat hun website wordt weergegeven. Daarnaast maakt een adverteerder pakkende advertenties die aansluiten op het zoekwoord. Deze informatie geeft een adverteerder door aan een zoekmachine marketing programma. Dit programma zorgt er dan voor dat de zoekwoord/advertentie combinatie wordt weergegeven in de resultatenpagina’s. De kosten van zoekmachine adverteren wordt bepaald aan de hand van concurrentie en relevantie. Bij zoekmachine adverteren betaalt een adverteerder per click of per vertoning. Een zoekwoord als “hypotheek” heeft erg hoge kosten per click vanwege de enorme concurrentie. Deze hoge kosten per click kunt u verlagen door optimalisatie technieken toe te passen. Zoekmachines belonen u namelijk met een lagere kosten per klik wanneer het zoekwoord, advertentie en website onderwerp gerelateerd zijn.

Welke zoekmachine programma’s zijn er om te adverteren?

De meeste bekende zoekmachine marketing programma’s in Nederland zijn Google AdWords en Microsoft Bing. Met deze programma’s kunt u verschillende advertentiecampagnes opzetten en beheren. Deze advertentiecampagnes kunnen tijd- of regionaal gebonden zijn. U kunt er bijvoorbeeld met Google AdWords voor kiezen om een bepaalde advertentie te vertonen op een bepaalde locatie op een bepaald tijdstip. Google AdWords is een helder systeem waar u snel resultaten mee kunt boeken.

    Wat zijn de voordelen?

                      De voordelen van een rij:

  • U bereikt nieuwe doelgroepen;
  • Mogelijke klanten vinden u direct;
  • Uw online bereik wordt vergroot;
  • Resultaten worden snel geboekt;
  • De resultaten zijn meetbaar;
  • Naamsbekendheid wordt vergroot;
  • Werkt omzet verhogend.

Wie heeft profijt van zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren is vooral geschikt voor bedrijven of organisaties die hun dienst online willen aanbieden. Het is vooral interessant wanneer u meer leads, verkopen of bezoekers met uw website wilt genereren. Voor zowel kleine als grote bedrijven kan zoekmachine adverteren een doeltreffende methode zijn voor succes op internet.

Wat kost het?

U bepaalt bij zoekmachine adverteren hoeveel internet marketing budget u wilt besteden. Dit kan variëren van dertig euro per maand tot duizenden euro’s. Zoekmachine adverteren heeft dus voor elk marketing budget een passende oplossing.

Waarom kiezen voor het uit besteden?

Zoekmachine adverteren is een vak apart. Iedereen kan zelfstandig een AdWords campagne opzetten. Maar er komt veel bij kijken. Specialisten zorgen voor kostenverlagende en meetbare technieken waardoor de kans vele malen groter is dat uw campagne een succes wordt. Daarnaast geldt het spreekwoord “schoenmaker blijf bij je leest”. U bent specialist in uw vakgebied en wij zijn specialist in de onze. Daarnaast hoeft u bij het uitbesteden geen kostbare tijd vrij te maken en kunt u doen waar u goed in bent.

Waarom kiezen voor Internetiq?

Internetiq is gespecialiseerd in zoekmachine adverteren. Onze medewerkers zijn 100% Google erkend en hebben ruime ervaring met betrekking tot dit onderwerp. Wij integreren zoekmachine adverteren samen met zoekmachine optimalisatie in onze zoekmachine marketing pakketten. Hierdoor krijgt u een zoekmachine marketing pakket van A tot Z. Naast onze zoekmachine marketing pakketten kunt u er ook voor kiezen om alleen uw zoekmachine advertentie campagne door ons te laten verzorgen.

Enthousiast geraakt?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze zoekmachine marketing.